Υλικά για τη βάση:
140γρ. μπισκότα Πτι-μπερ
70γρ. βούτυρο(ή βιτάμ)
(μπορείτε να φτιάξετε διπλή δόση για πιο πλούσια βάση μπισκότου)
140γρ. μπισκότα Πτι-μπερ
70γρ. βούτυρο(ή βιτάμ)
(μπορείτε να φτιάξετε διπλή δόση για πιο πλούσια βάση μπισκότου)
Υλικά για την κρέμα
200γρ. κουβερτούρα 55% κακάο (ή 100γρ. γάλακτος & 150γρ. κουβερτούρα)
700γρ. μασκαρπόνε ( επίσης γευστική επιλογή είναι μισή ποσότητα μασκαρπόνε και μισή φιλαδέλφεια)
50γρ. ζάχαρη άχνη
Για τις μπανάνες:
4 μπανάνες (όχι άγουρες ούτε πάρα πολύ ώριμες!κάτι ενδιάμεσο!)
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
λίγη κανέλα
Για τις φράουλες:
1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες σχετικά
1 κ.σ. ζάχαρη
ΒΑΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.Αδειάζουμε
το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ.που έχουμε ακουμπήσει σε ένα
ταψί.Πιέζουμε με την παλάμη μας το μείγμα του μπισκότου.Είναι
προτιμότερο να μην το ψήσουμε για να παραμείνει μαλακή και να κόβεται
εύκολα.
ΓΕΜΙΣΗ
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη άχνη με το
μασκαρπόνε.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο
μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε
σε αυτήν λίγο από το μείγμα του τυριού ανακατεύουμε ώστε να
ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε στο μπολ με το υπόλοιπο
τυρί. Ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε την κρέμα αυτή πάνω από τη βάση του
μπισκότου.Αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Προθερμαίνουμε
τον φούρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία στους 250βαθμούς. Καθαρίζουμε και
τεμαχίζουμε στα 4 τις μπανάνες,τις βάζουμε σε ένα ταψάκι τις αλείφουμε
με το λιωμένο βούτυρο,τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και
τις ψήνουμε για 3-4λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και μ αυτές γαρνίρουμε
το τσιζκέικ.
Άλλος τρόπος ψησίματος για τις μπανάνες, είναι ο τρόπος που φτιάχνουμε τη σάλτσα φράουλας...τεμαχίζουμε τις μπανάνες ή τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα (μόνο στις μπανάνες κατα τη γνώμη μου ταιριάζει η κανέλα) και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συχνά μέχρι να καραμελώσει...ανάλογα με το πόσο γλυκιά μας αρέσει να είναι η σάλτσα προσθέτουμε ζάχαρη. Έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει και πριν σερβίρουμε το γλυκό μας το γαρνίρουμε. Η φράουλα διατηρείται πολύ καλά πάνω στο γλυκό μας ακόμα και όταν το φυλάξουμε στο ψυγείο, η μπανάνα μαυρίζει και δεν είναι τοσο εντυπωσιακή όσο είναι μόλις την παρασκευάσουμε και τη σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου με μικρές αλλαγές που έχω κάνει εγώ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου