Εύκολα cupcakes, γευστικά, χρωματιστά που μπορούμε να τα φτιάξουμε γρήγορα και απλά και να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, τους φίλους μας, τα παιδιά μας...
Υλικά που χρειαζόμαστε για περίπου 15 τεμάχια:
Για τα cupcakes:
120 γρ. μαργαρίνη σε κυβους
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το buttercream (γλάσο βουτύρου για διακόσμηση):
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη απο κόσκινο
1 βανίλια
Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
τρούφα χρωματιστή, smarties κ.τ.λ.
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Διαδικασία:
Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins βάζουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατα τα 2/3.
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απευθείας τις χάρτινες θήκες αλλά δύο δύο, για να μπορούν να κρατήσουν το μείγμα ή να τοποθετήσουμε χάρτινες θήκες μέσα σε ατομικές φόρμες σουφλέ (όπως έκανα εγώ που δεν είχα φόρμα για muffins).
Εναλλακτικά μπορούμε στο buttercream να προσθέσουμε:
1 κ.σ. κακάο διαλυμένο σε 1 κ.σ. καυτο νερό ή
2 κ.γλ. στιγμιάιο καφέ διαλυμένο σε 1 κ.γλ. καυτό νερό ή
2 κ.γλ. τρίμμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Υλικά που χρειαζόμαστε για περίπου 15 τεμάχια:
Για τα cupcakes:
120 γρ. μαργαρίνη σε κυβους
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το buttercream (γλάσο βουτύρου για διακόσμηση):
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη απο κόσκινο
1 βανίλια
Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
τρούφα χρωματιστή, smarties κ.τ.λ.
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Διαδικασία:
Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση και στη συνέχεια τα βγάζουμε απο το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν.
Για να φτιάξουμε το buttercream χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Αν θέλουμε παραπάνω απο ένα χρώμα, μοιράζουμε σε μπωλάκια το μείγμα και προσθέτουμε εκεί το χρώμα. Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαίρι για το βούτυρο ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Διακοσμούμε με τρούφα αν θέλουμε και βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.
Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζαχαρόπαστα για τη διακόσμηση τους σε συνδυασμό με τη βουτυρόκρεμα.
1 κ.σ. κακάο διαλυμένο σε 1 κ.σ. καυτο νερό ή
2 κ.γλ. στιγμιάιο καφέ διαλυμένο σε 1 κ.γλ. καυτό νερό ή
2 κ.γλ. τρίμμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου