Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Delicious μπισκοτάκια βουτύρου & κανέλας!

Γεια σας και πάλι!!!!!!

Εύχομαι σε όλους χαρούμενες γλυκιές γιορτές....


Μέρες τώρα σκεφτόμουν τι γλυκάκι 
να φτιάξω για να μυρίσει το σπίτι "Χριστούγεννα" 
πέρα από τα κλασικά παραδοσιακά που έχουν κατακλύσει ήδη το σπίτι 
από μαμά και πεθερά.....
έτσι έφτιαξα μερικά μπισκοτάκια εύκολα και μυρωδάτα 
τα οποία τα τοποθέτησα σε όμορφα γιορτινά κουτάκια 
που τα στόλισα με χρωματιστές κορδελίτσες και τα δώρισα κι εγώ 
με τη σειρά μου στις μαμάδες!!!




 

Μπισκότα βουτύρου   'θεϊκά'

 

Υλικά που θα χρειαστούμε για 20 περίπου μπισκότα
* προτείνω 2 δόσεις αμέσως

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλλιας ή 3 βανίλιες σε σκόνη





Διαδικασία
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. 
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. 
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και 
  • τέλος το μείγμα με το αλεύρι και το αλάτι.  
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει η ζύμη μας και έπειτα την ανοίγουμε λιγάκι σαν σχήμα δίσκου, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ωρίτσα για να σφίξει λιγάκι.

* Η ζύμη είναι πολύ αφράτη γιατί περιέχει αρκετό βούτυρο και ίσως σας δυσκολέψει λιγάκι αλλά αξίζει τον κόπο. Γι'αυτό το λόγο την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, απλώνουμε στην επίφανεια που θα φτιάξουμε τα μπισκότα μας λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν και ανοίγουμε το ζυμάρι ώστε να έχει πάχος περίπου 1/2εκ. Κόβουμε με κουπατ τα σχήματα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με εντικολλητικό χαρτί. 
Τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο το πολύ για 10 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, ίσα να αποκτήσουν λίγο χρώμα...λίγο όχι πολύ!!!!!


με χρωματιστό γλάσο και κομματάκια λευκής σοκολάτας
 

Οταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν 'αν καταφέρουμε να αντισταθούμε' και τα διακοσμούμε βουτώντας τα σε λιωμένη σοκολάτα ή με γλάσσο (άχνη-νερό-χρώμα ζαχαροπλαστικής).




Μπισκότα Κανέλας

 

λεπτομέρειες από γλάσο (νερό-άχνη)

 

Υλικά που θα χρειαστούμε
  • 335γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 185γρ. βούτυρο ανάλατο (κρύο κομμένο σε κύβους)
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα


Διαδικασία:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 
  • την κανέλα 
  • το αλεύρι 
  • και την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν 
  • προσθέτουμε τα αυγά, 
  • το βούτυρο 
  • τη βανίλια και ανακατεύουμε
Βάζουμε λίγο αλευράκι στον πάγκο και απλώνετε τη ζύμη. Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 1/2εκ.
Κόβουμε με κουπάτ κάνετε ότι σχέδια θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, ίσα να αποκτήσουν λίγο χρώμα...λίγο όχι πολύ, επίσης!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: